Horeca ontdekt pleintje Van Hallstraat

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Koffie van zelfgebrande bonen, vegetarische gyros en ambachtelijk gemaakt ijs. Nieuwe horeca-ondernemers hebben het pleintje aan het einde van de Van Hallstraat ontdekt.

Het pleintje was lang niet erg uitnodigend. Ooit was er een lage muur neergezet in een mislukte poging om het aantrekkelijker te maken. Alleen hangjongeren leken zich er thuis te voelen, maar daarin komt verandering.

Bagels & Beans vestigde zich al eerder aan de overkant van het plein, naast de openbare bibliotheek en sportschool Shape All Inn. Op het plein zelf streek Vleesch noch Visch neer in een nieuwe kiosk. De vegetarische gerechten trokken ander publiek naar het pleintje, dat vorig jaar een mensvriendelijker inrichting kreeg.

In december opende koffiebar Back to Black de deuren, met koffie van zelfgebrande bonen en zelfgemaakte taarten. In een ander pand even verderop komt in de lente de ambachtelijke ijsmakerij Ludo & Hedo, zo valt er te lezen op de ruit.

Woningstichting De Key heeft plannen om een ruimte creëren voor een restaurant onder het grote bedrijvenverzamelgebouw op de hoek met de Donker Curtiusstraat. Het pand zal worden verbouwd tot 178 studentenwoningen, zo is de bedoeling.

Het pleintje krijgt in het voorjaar een ambachtelijke ijsmakerij. (Foto Richard Mooyman)