Politie arresteert drie verdachten overvallen binnen 24 uur 

Hoogstins2024

De politie heeft binnen 24 uur drie verdachten aangehouden van twee verschillende overvallen in West. Aan het begin van de middag werden twee jonge verdachten gepakt kort na een overval op een winkel rond 11 uur in de Jan van Galenstraat.

Later op de dag maakt de politie bekend dat dinsdagmiddag ook een 33-jarige Amsterdammer is aangehouden in verband met een overval maandag op een café op de Admiraal de Ruijterweg. De overvaller bedreigde rond 18 uur een medewerkster met een groot mes en verdween met geld uit de kassa. Het rechercheteam kreeg de verdachte al snel in het vizier.

Na de andere overval op de winkel woensdagochtend in de Jan van Galenstraat, verspreidde de politie via Burgernet het signalement van de twee overvallers, waarvan de leeftijd werd geschat op 15 à 16 jaar. Om kwart voor een meldde de politie via Burgernet dat er twee verdachten zijn aangehouden.

Handgranaat

De politie maakte vandaag ook bekend dat dinsdagavond in De Pijp een 17-jarige verdachte is gearresteerd in verband met het onderzoek naar het plaatsen van een handgranaat in een grand café aan het Kleine Gartmanplantsoen in februari vorig jaar. Onderzocht wordt of er een verband is met het neerleggen van een handgranaat bij een club in de Amstelstraat in augustus.

De politie maakt geen melding van een mogelijk verband met de handgranaat die vorige week werd gevonden bij een winkel voor waterpijpen en souvenirs in de Jan Evertsenstraat. Wel roept de politie getuigen op om zich te melden. Inmiddels staat vast dat de handgranaat is geplaatst op 1 februari om twee uur ’s nachts door een man op een scooter. De betreffende winkel is op last van waarnemend burgemeester Van Aartsen gesloten.