Gratis 3-gangenmenu bij BuurtBuik 

Foto Martine de Vente
Hoogstins2024

Een gratis 3-gangenmenu voor buurtbewoners die behoefte hebben aan gezelschap of krap zitten. Dat biedt BuurtBuik vanaf zondag ook aan in Nieuw-West. In ontmoetingsruimte De Plint (Cornelis Outshoornstraat 60) kunnen bewoners voortaan iedere zondag rond 13 uur aanschuiven voor een maaltijd die door vrijwilligers is bereid.

Voedselverspilling

BuurtBuik strijdt tegen voedselverspilling door overgebleven produkten op te halen bij horeca, supermarkten en winkeliers en het te delen met buurtbewoners. ”Een fantastisch initiatief voor de buurt waar duurzaamheid hand in hand gaat met ontmoeting, educatie en de bestrijding van armoede’’, aldus portefeuillehouder Erik Bobeldijk. Hij opent zondag om 14.30 uur de nieuwe vestiging, waarna er om 16 uur een optreden is van de Vriendenband. Hier meer informatie

Meer plekken BuurtBuik

Het gaat om de zevende vestiging in Amsterdam. In stadsdeel West is BuurtBuik al actief in Buurthuis Horizon (Hembrugstraat 156, iedere zaterdag om 13 uur) en buurthuis Cremerzz (J.J. Cremerplein 27a, iedere zaterdag om 18 uur).