Groter Theater De Meervaart mogelijk naar andere plek

Bij een verhuizing wordt het gebouw van De Meervaart gesloopt, of krijgt het een andere bestemming. (Foto gemeente Amsterdam)
Hoogstins2024

Theater De Meervaart kan in de toekomst worden gehuisvest in een nieuw, groter gebouw. De gemeente en het theater overwegen een andere plek aan de Sloterplas, maar ook sloop en nieuwbouw op de huidige plaats aan Meer en Vaart is een optie.

Buurtbewoners, ondernemers en andere betrokkenen mogen meedenken over de toekomst van het theater en congrescentrum. Op 23 september is er vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het theater waarbij verschillende ideeën en studies worden getoond. 

De aanwezigen kunnen volgens de gemeente zelf ideeën opperen en hun voorkeuren aangeven. Dat geldt ook voor een eventuele nieuwe bestemming van het huidige pand, indien De Meervaart een andere plek krijgt.

De Meervaart is te klein geworden, aldus de gemeente. Het theater beschikt nu over een rode zaal (800 zitplaatsen), blauwe zaal (250 zitplaatsen), twee foyers en tien vergaderzalen. De programmering loopt uiteen van opera tot wereldmuziek, toneel en cabaret, jeugd- en familievoorstellingen en musicals en shows. Cinema Oxville vertoont er ook films. 

DeWestkrant