De groenste winkel van de De Clercqstraat

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bij Cuki in Oud-West vond je alles om je tafel klaar te stomen voor het perfect etentje. Maar twee maanden terug besloot eigenares Marije het over een compleet andere boeg te gooien.

Toen ik in drie jaar terug bij Cuki in de De Clercqstraat was, legde de eigenares mij het concept uit: “Cuki staat voor Cultures & Kitchens. Eten brengt mensen samen. Overal ter wereld. Door voor iemand te koken, laat je zien dat je om diegene geeft. De juiste aankleding versterkt dat gebaar.”

In haar zaak vind je nog steeds enkele kookboeken en flessen olijfolie. Maar de laatste kommen, borden en glazen worden nu met korting verkocht. Volgens een verkoopster is twee maanden terug besloten om het culinaire pad te verlaten en een andere weg in te slaan. “Kommen en bakjes verkochten goed, maar borden lagen wat lastiger. In deze buurt kopen mensen borden bij de IKEA of willen ze juist borden uit een hoger segment. Villeroy en Boch, bijvoorbeeld.”

Kristallen
Als je er nu binnenkomt, moet je je door een jungle van exotische planten vechten. Maar denk vooral niet dat Cuki het gemiddelde plantenzaakje is. De zaak grossiert in natuurlijke zepen, kristallen en, vooral, veel spullen voor het interieur. Spiegels, muurkleden, tafeltjes van rotan, schilderijtjes, vazen, bloempotten in allerlei formaten en kleuren. Elke centimeter in de winkel is benut en maakt hebberig. Goede prijzen ook; ik heb er in West een cadeauwinkel bij.

Cuki op Facebook

P.S. Iets verderop zit Flowers en Powers, waar je koffie kunt drinken en droogbloemen kunt kopen. Hoe jaren tachtig is dát?

 

DeWestkrant