Het borrelt in de De Clercqstraat

(foto: Jochem Schuiling)
Hoogstins2024

Never a dull moment in de De Clercqstraat. Het hap- en borrelaanbod dijt nog steeds uit. Dit is er allemaal nieuw.

Nr. 75: Karakter
“Eén euro voor een bitterbal? Veel te duur”, zegt Robin Schoonbeek. In Karakter, de bar die hij samen met Bob Kikkert heeft, pakt hij het anders aan dan veel andere Amsterdamse tenten. Tussen 18.00 en 22.00 uur staan iedere dag hapjes van het huis klaar. Tijdens de vrijdagmiddagborrel is er gratis friet. Wie toch nog trek heeft, kan voor rond de drie euro patatas bravas, vegan springrolls of ander fingerfood bestellen.

Qua drank kun je er aan de G&T’s, het bier, de wijn of de klassieke cocktails. Terwijl Grace Jones je aanmoedigt to Pull up to the bumper, zak je automatisch nog wat dieper weg in een van de Chesterfields. Karakter is een kruising tussen een gezellige huiskamer en een wereldse nachtclub. Een setting die volgens Robin past in West. “West is minder studentikoos dan de Pijp. Ons publiek is meer sophisticated.”

Voordat Bob en hij op 12 september Karakter openden, werkten ze samen bij club NOVA. Bob is opgeleid tot bartender bij de European Bartender School en Robin heeft veel ervaring als manager in de horeca (NOVA, Chapter 21, Bar 22, Cooldown Café). “Binnenkort bieden we ook shared dining met soepjes, salades en misschien een stoofpotje. Ik heb hoge verwachtingen van de Syrische kok waarmee we nu praten.”

Vandaag doet Karakter, net als veel andere ondernemers uit de straat, mee aan een groot buurtfeest. Bob en Robin verkopen G&T’s voor 5 euro en laten fingerfood aanrukken.

https://www.facebook.com/barkarakter/?fref=ts

Nr. 62: TonTon Club
In de buurt van Karakter wordt hard gewerkt aan het derde filiaal van de TonTon Club, hét speelwalhalla voor volwassenen. Uniek aan deze locatie is dat je er ook compleet nieuwe spelletjes kunt testen, zoals een virtual reality flipperkast. Helaas valt er in deze vestiging niets te eten, je kunt er alleen wat drinken. Verwachte openingsdatum: 6 oktober.
http://tontonclub.nl

Nr. 16: Tasty Burger
Ook ‘coming soon’, maar wanneer precies is onduidelijk. Mocht je niet kunnen wachten, bestel dan vast online een van de Amerikaanse burgers met friet, rösti en/of potato wedges.
http://www.tasty-burger.nl

Nr. 128: H. Burger
Volgens de poster op het raam kijkt Mr. H. Burger ernaar uit om je te ontmoeten. Nou, wij ook. Ga open en bewijs maar eens dat je niet het gemiddelde hamburgertentje bent!
https://www.facebook.com/hburgerofficial/?fref=ts