Weekend tjokvol festivals

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Dit weekend is veel te doen in West. Zet je schrap, want van dit lijstje zou je een FOMO (fear of missing out) kunnen oplopen. En dan staat de Kinkerstraat Muziekdag er nog niet eens bij. Bij deze dan.

Laatste weekend fotofestival Unseen

Hebberig geworden van al dat moois van het fotofestival Unseen (nog tot en met 25 september)? Vanaf vandaag (vrijdag) is er ook een foto fair in de Westergasfabriek met 53 galeries en 150 fotokunstenaars van wie je werk kunt kopen. Verder kun je op heel veel plekken in de Spaarndammerbuurt nog allerlei werk bekijken, bijvoorbeeld bij het Brediusbad en in Museum het Schip.

Bierdrinken in Rembrandtpark

Weet je nog vorig jaar? Bierfestival Bier West zou in het voorjaar plaatsvinden op het Mercatorplein, maar werd wegens de overweldigende belangstelling afgelast. Later ging het festival door in het Erasmuspark. Dit jaar komt er een grotere en tweedaagse versie op zaterdag en zondag terug in het Rembrandtpark. Er zijn nog kaartjes. 

Bring your own

Met je eigen salade, gehaktballetjes en flesje wijn kun je zaterdag aanschuiven op het Marcantiplein (tegenover de groothandelsmarkt) voor het Amsterdam Blend Foodshare Festival. Er is muziek, er is film en er zijn buren. Het is tenslotte morgen burendag. Nog niet uitgegeten? Ga zondag ook even kijken aan de overkant. De Groothandelsmarkt ofwel Food Center Amsterdam gooit de deuren open in het kader van de de Markt van de 1001 Smaken.

Duizend Ambachten

Hoe origami je een ruimteschip? In de Hallen kun je op het Ambacht in Beeld Festival zien hoe je figuren uit Star Wars kunt vouwen volgens de Japanse vouwkunst. Met heel veel demonstraties van echte vakmannen en vrouwen van over de hele wereld. Zelf doen: een borrelplankje maken, letters maken uit steen, graffiti spuiten en een mooie hanger maken.