Marktkwartier vraagt geduld

De borden van het Marktkwartier hangen al een tijdje. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De bouw van de nieuwe woonwijk Marktkwartier aan de Jan van Galenstraat laat nog op zich wachten.  De ontwikkelaar komt pas eind 2017 naar buiten met concreet nieuws over het plan voor circa 1500 huur- en koopwoningen op het terrein van het Food Center Amsterdam.

De ontwikkelcombinatie van Ballast Nedam en VolkerWessels Vastgoed is druk bezig om bedrijven aan de kant van de Jan van Galenstraat te verhuizen richting Haarlemmerweg. Op de vrijkomende ruimte zal de nieuwe wijk worden gebouwd. Het afgesloten Food Center wordt dan deels openbaar toegankelijk. De monumentale Markthal krijgt een nieuwe bestemming, met volop ruimte voor eten en drinken.

Het slachthuis gaat weg van het terrein. Hierover is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt, maar dat heeft langer geduurd dan gedacht. Datzelfde geldt voor het verhuizen van de bewoners van het terrein van de kermisexploitanten. De woningbouw zal langer op zich laten wachten, zo staat er in de nieuwsbrief van de ontwikkelaar.

Op zondag 25 september is een team van het Marktkwartier aanwezig op de Markt van de 1001 smaken, een voedselfestival van het Food Center waarbij de deuren openzwaaien voor het publiek. De markt vindt plaats tussen 11 en 17 uur in de historische Markthal.