Sloop en nieuwbouw 114 huurwoningen in Slotermeer

Eigen Haard bouwt ook middeldure huurwoningen

Aan de Jan de Louterstraat in Nieuw-West zullen drie woonblokken met 72 sociale huurwoningen worden gesloopt. Over een paar jaar staan op dezelfde plek drie nieuwe gebouwen met 66 sociale- en 48 middeldure huurwoningen, aldus Eigen Haard.

De woningcorporatie heeft voor de sloop en nieuwbouw een overeenkomst getekend met ketenpartner KBK. De 114 nieuwe woningen worden aardgasvrij, met stadsverwarming en elektrisch koken.

“In Slotermeer zijn vooral veel woningen voor mensen met een laag inkomen’, zo stelt Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer van Eigen Haard. “Maar in Slotermeer is er ook veel vraag naar huizen voor mensen met een middeninkomen. Daarom bouwen we hier niet alleen 66 sociale huurwoningen maar óók 48 middeldure huurwoningen.”

Via WoningNet kunnen alle bewoners met voorrang zoeken en verhuizen naar een andere woning, aldus Eigen Haard. Wie wil, kan over een paar jaar terugkeren naar een nieuwe woning aan de Jan de Louterstraat. Een deel van de bewoners kan volgens Eigen Haard ook verhuizen naar nieuwbouw aan de Kop van de Slotermeerlaan. Die wordt in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

DeWestkrant