Protest woningen Haarlemmerweg

De parkeerplaats naast de ING-toren in 2016. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een groep bewoners en gebruikers van het Westerpark protesteert op 25 september tegen de bouw van 900 nieuwe woningen in het ING-complex. De actiegroep Westerpark Groen vindt dat het park aan alle kanten wordt volgebouwd met duizenden woningen.

Een eerder geplande woontoren van twintig lagen is al teruggebracht naar veertien lagen, maar liever zien de initiatiefnemers van Westerpark Groen de hele nieuwbouw gaan dan komen. West heeft de meeste inwoners, maar de minste ruimte voor spel en ontspanning, aldus de actiegroep. “Het park moet niet verder worden aangetast door het nog meer vol te bouwen.” Westerpark Groen vindt de nieuwbouw: “Een nare hoge wand die het park afsluit van Bos en Lommer, een stenen massa ten koste van het groen.”

De Ing-gebouwen zijn op een na verlaten. De leegstand wordt tijdelijk opgevangen door er bedrijven te huisvesten. Hier staan de plannen voor hoe Westerpark West eruit komt te zien. Volgens de projectontwikkelaar is het aantal belangstellenden voor de woningen vele male groter dan dat er huizen beschikbaar zijn.

Behalve een protestactie, is er ook een petitie. Deze is hier te vinden.