Hotel Buiten zoekt investeerders

Hoogstins2024

Voor minimaal 500 euro kun je jezelf inkopen in Hotel Buiten, de groene hang out aan de noordkant van de Sloterplas.  Op omliggende eilanden en aan de kade van de Sloterplas wil het hotel dertig lodges bouwen en daar is geld voor nodig. Om dit plan te kunnen realiseren start het hotel met crowdfunding voor een café, dat de economische spil wordt van het project.

Morgenavond is er een informatie-avond voor geïnteresseerden. Volgens Jeroen Jonkers -een van de initiatiefnemers- is dit een mogelijkheid om ‘met elkaar het avontuur aan te gaan’. Tijdens de avond zullen zowel de zakelijke als de leuke kant van het project ter sprake komen. “Waarom wil de persoon investeren in het hotel? En belangrijker, wat wil hij of zij ervoor terug? Dit kan een bierpul met je naam zijn of een eigen barbecue-avond bij het hotel. Iedereen mag dat zelf bepalen.”

Hotel Buiten begon in 2012 in een bouwkeet aan de oever van de Sloterplas. Toch hebben velen in West en Nieuw-West het nog niet ontdekt. “Met behoud van de natuurwaarden wil ik dat mensen kunnen genieten van de Sloterplas. Je kunt hier bijvoorbeeld een leuk kanorondje maken. Goed nieuws: de blauwalg is bijna helemaal verdwenen uit het water.”

Hotel Buiten zal geen klassiek hotel worden, het blijft een vrije plek, aldus Jonkers. “Het is gericht op duurzaamheid en mensen een mooie ervaring geven. Op ‘steenworp’ afstand van de Dam, maar met de rust van Drenthe. Kinderen mogen hun eigen gang gaan. Hier hangt een laidback sfeer.”

Het minimale bedrag om te investeren in het café is 500 euro. Jonkers benadrukt dat de avond niet bedoeld is voor het trekken van de bankpas. ,,We hopen veel intentieverklaringen te verzamelen. Dan kunnen we het kleinschalige maar bijzondere café en hotel realiseren.”

 

DeWestkrant