Op ontdekkingsreis bij Supermarkt Nieuw-West

Hoogstins2024

Boodschappen doen wordt een ontdekkingsreis als je kiest voor een kleurrijke supermarkt met de geur van kruiden uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Eentje zoals Tanger Markt op Plein ’40-’45. Of Supermarkt Nieuw-West. Even levendig als Tanger, maar overzichtelijker en volgens sommigen ook iets goedkoper. Je vindt deze supermarkt aan de Socratesstraat in Slotermeer, dicht bij de Taxi Academie en Toko Java, de enige plek waar ze getuk lindri verkopen, een Indonesisch toetje van cassavesliertjes. Maar dat terzijde.

Verse vijgen
Door de supermarkt meandert een spoor van opengemaakte doosjes dadels. De vruchten zijn nu tijdens de ramadan bijna niet aan te slepen. Voordat je het dadelspoor volgt, kom je langs een tafel met watermeloenen en moet je door een ijskoud gangetje met kistjes verse vijgen. Gedroogd niet te pruimen, maar vers onweerstaanbaar, vooral in combinatie met geitenkaas.

Puddingachtige kokosyoghurt
Op de zuivelafdeling staat veel van Danone. Boeien, denk je misschien. Maar wist je dat dit merk een waanzinnig lekkere lichtzoete puddingachtige yoghurt met kokossmaak heeft? ‘Saveur coco’ staat er op deze bekertjes met een inhoud waar Campina nog een puntje aan kan zuigen.

Ingemaakte citroenen en biologische producten
Iets verderop staan bakken met olijven en potten ingemaakte citroenen. Maak je tajine met kip of kalf dan mag de friszure smaak daarvan niet ontbreken. Voor de juiste kruiden hoef je je slechts om te draaien. Even twijfelen en je krijgt spontaan hulp van alle kanten. Oók als je de rijst of couscous niet kan vinden. En wat nou zou typisch is: de biologische varianten van zulke artikelen staan niet op oog- maar op kniehoogte. Bukken dus als je die wilt inslaan.

YogiTea en Halva
Voor verantwoorde thee zit je hier trouwens ook goed. De supermarkt heeft een uitgebreide collectie YogiTea en verkoopt die kruiden- en specerijentheeën voor een paar dubbeltjes minder dan de meeste winkels. Oh ja, en nu je hier toch bent, kun je net zo goed iets lekkers voor erbij kopen. Mijn tip: halva met pistaches, een soort zachte nougat van sesamzaad, suiker, honing en pistaches. Smelt op je tong en is zoet, maar niet té.
https://www.facebook.com/Supermarkt-Nieuw-West-703908346349378/