Hotel voor creatieve kenniswerker

Hoogstins2024

In de Kinkerbuurt moet een nieuwbouwcomplex verrijzen met een appartementenhotel voor internationale kenniswerkers. Ook is er ruimte voor horeca en een biologische supermarkt. Dat blijkt uit de plannen die projectontwikkelaar Van Wijnen heeft ingediend voor de hoek van de Jan Pieter Heijestraat en Borgerstraat.

Het terrein ligt braak sinds 2010, na de sloop van 35 woningen. Aanvankelijk zouden er 21 appartementen worden gebouwd, maar die plannen gingen niet door als gevolg van de crisis. Het projectplan is aangepast. Nu moet er een hotel komen met 55 appartementen voor ’internationale creatieve kenniswerkers’, die hier maximaal zes maanden kunnen verblijven.

De komst van het hotel zal naar verwachting van het stadsdeel niet leiden tot extra parkeerdruk. De kans dat veel hotelgasten een auto voor lange tijd voor de deur parkeren, wordt vanwege het hoge parkeertarief ’niet erg aannemelijk’ geacht. Op het complex komen zonnecollectoren en een daktuin, waar gewassen zullen worden gekweekt voor de horeca. Het duurzame karakter moet worden gecompleteerd met een biologische supermarkt.

DeWestkrant