Jordanese gezelligheid bij viswinkel Zeeduivel in de J.P. Heije

Hoogstins2024

De J.P. Heijestraat is de leukste en meest diverse straat van Oud-West. Sinds vorige week heeft de straat er ook nog een viswinkel bij.

Wat krijg je als twee ras-Amsterdammers een feestje geven? Véél gezelligheid, natuurlijk! Op het openingsfeestje van de viswinkel van David en Kimberly wordt niet gedanst, maar het scheelt niet veel. De een na de ander kruipt achter de microfoon om Zomer in mijn harten andere meezingers te galmen. Bezoekers heffen glazen op de nieuwkomer in de straat. De een na de andere schaal komt langs. In slechts één uur proef ik verse haring, zelfgemaakte bitterballen met garnalen, kibbeling en gevulde eieren. Kimberly en haar medewerkers gaan ook met de schalen langs buurtwinkeliers. Hoe sympathiek is dat?

Gevulde eieren
Dat de eigenaren populair zijn, blijkt op de ‘grand opening’ van zaterdag 2 juni. Het lijkt wel of de complete Jordaan is uitgerukt naar Oud-West. Kimberly en David hebben gewerkt in viswinkels in het centrum en de Jordaan en droomden van hun eigen zaak. David is een meester in het selecteren van de beste vis en in het maken van uitstekende gevulde eieren. Ik had ze al eens geproefd bij zijn vorige werkplek, de Urker Viswinkel in de Tweede Egelantiersdwarsstraat. “Het recept is van David”, aldus Kimberly.

Haring
De twee hebben belegde broodjes en versgebakken vis in de aanbieding. Daarnaast verkopen ze onder meer oesters, rauwe vissen als Noorse vis en geelvistonijn, salades en kant-en-klare maaltijden, waaronder paella en lasagne. Vanzelfsprekend kun je er een haring scoren en gevulde eieren. Een no-nonsense zaak met een warm hart. Zo’n plek waar je spontaan Geef mij maar Amsterdam wilt zingen.
http://zee-duivel.nl

 

 

DeWestkrant