Open dag reddingsbrigade aan Sloterplas

Foto Amsterdamse Reddingsbrigade
Hoogstins2024

De Amsterdamse Reddingsbrigade houdt zondag 27 mei een open dag aan de Sloterplas. Bij Hotel Buiten kunnen belangstellenden tussen 12 en 17 uur kennismaken met verschillende facetten, waaronder het redden van drenkelingen. Vrijwillige lifeguards geven uitleg. Ook is het mogelijk om mee te varen op een reddingsboot. 

De Amsterdamse Reddingsbrigade is een vereniging voor jong en oud. Kinderen kunnen vanaf vijf jaar beginnen met het halen van zwemdiploma’s. In de jaren daarna leren ze stap voor stap om zichzelf en anderen te redden. Vanaf hun 15e kunnen jongeren hun EHBO-diploma inclusief reanimatie halen. Daarna zijn ze klaar om lifeguard te worden en kunnen ze evenementen gaan bewaken, zoals de Sinterklaasintocht, triathlons, zwemwedstrijden en SAIL.

Het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood is de belangrijkste missie van de Amsterdamse Reddingsbrigade. Bij evenementen voeren vijwilligers jaarlijks gemiddeld zeventig hulpverleningsacties uit, waarvan zo’n tien reddingen uit een levensbedreigende situatie. De brigade is op zoek naar meer vrijwilligers. 

www.amsterdamsereddingsbrigade.nl 

facebook.com/amsterdamse.reddingsbrigade