Meedenken over het Rembrandtpark via een app

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Begin volgend jaar wordt het Rembrandtpark opnieuw ingericht. Over hoe dat gaat gebeuren kun je als gebruiker meedenken via een app.

Net als alle andere parken in de stad, wordt ook het Rembrandtpark drukker. De gemeente wil weten hóe druk en wat bezoekers willen in het park. Via de Play Store of de Apple Store (zoek op Rembrandtpark, of Mijn Park) kun je daarom op de smartphone een app downloaden met vragen over het park. Wie de app wil gebruiken, moet wel naar het park gaan, omdat de app vraagt om foto’s te maken van bepaalde plekken en vervolgens hierover vragen te beantwoorden.

Na het bekend worden van de resultaten van het onderzoek, komt er in december een schetsontwerp van het park. In ieder geval wordt de kinderboerderij verbouwd tot stadsboerderij.

Het Rembrandtpark krijgt het door de geplande woningbouw in de buurt zwaarder te verduren met meer bezoekers. Dat zijn niet alleen bewoners uit de directe omgeving van het park, maar ook mensen die van verder komen en het park ontdekken, zo blijkt uit eerdere onderzoeken naar het gebruik van het park.

Vergeleken met het Vondelpark is het Rembrandtpark meer een ‘doorfietspark’. Gaan gebruikers van het Vondelpark erheen om daar hun vrienden te ontmoeten, of deel te nemen aan culturele evenementen, in het Rembrandtpark doen ze dat een stuk minder.

In een rapport over het gebruik van het park doen onderzoekers een aantal aanbevelingen, zoals het vergroten van het aantal horeca- en culturele voorzieningen. Tegelijkertijd moet het aantal buurtvoorzieningen behouden blijven om het park laagdrempelig te houden.

Om het park aantrekkelijker te maken, moeten de doorgangen onder de A10 verbeteren. En er moeten parkpoorten komen, die de entrees explicieter maken, zo luiden een aantal aanbevelingen.

DeWestkrant