Bellamyplein is klaar, zaterdag is het feest

Hoogstins2024

Het vernieuwde Bellamyplein met het beroemde zwembadje gaat zaterdag open. Het pierenbadje met fontein is compleet vernieuwd. Er ligt nieuw asfalt en aan de rand staan houten bankjes.
Verlaagde groenstroken moeten ervoor zorgen dat bij veel regen het water gemakkelijk weg kan. Rondom het parkje staan ook nieuwe hekken. Verder is er een verantwoord houten klimrek en het hek om het plein heeft een oud-industriële uitstraling passend bij De Hallen. Gelukkig zijn de dolfijntjes aan de rand van het badje weer teruggeplaatst.
De fontein kan in de avond en tijdens speeluren worden uitgezet, zodat kleintjes er ongehinderd kunnen spetteren. Bezoekers en bewoners kunnen hun fietsen niet meer kwijt rond het park. Fietsen kun je plaatsen in de fietsenkelder onder De Hallen. Parkeren mag ook niet op het plein. Ook daarvoor verwijst de gemeente naar de garage onder De Hallen.
Portefeuillehouder Jeroen van Berkel opent samen met de Lady in Red het vernieuwde plein, en er zijn spelletjes, muziek en kinderactiviteiten. Dit festijn begint om 12.00 uur.

DeWestkrant