Container-‘soap’ ten einde

Hoogstins2024

Stadsdeel West zat behoorlijk in zijn maag met de zeecontainer die te huur werd aangeboden op Airbnb. Het onderkomen was gehuurd door een onbekende bij het verhuurbedrijf Buko, die het in het Domela Nieuwenhuisplantsoen had neergezet. De gemeente haalde het gevaarte zo snel mogelijk weg, maar verontwaardiging was er alom.
Maar begin deze week stond-ie er wéér. AT5 was er als de kippen bij om het gevaarte te filmen en de onrust begon weer opnieuw. VVD’er Laurent Staartjes vroeg het maar aan Jeroen van Berkel in de stadsdeelcommissie. Het antwoord van Van Berkel was dat de container terug moest naar Buco, maar dat vanwege de festiviteiten rond de opening van het Domela Nieuwenhuisplantsoen het gevaarte naar een opslag was gegaan. “Dan heb je op alle foto’s die containers staan, dat wil je niet”, zei Van Berkel.
De container moest terug naar de oorspronkelijke eigenaar, Buko. “Het was handig als we hem terug zouden geven op de plaats van overdracht: het Domela Nieuwenhuis-plantsoen. In totaal heeft hij er misschien een uur gestaan.”
Ging het om een slechte grap of is de container geplaatst om airbnb in een kwaad daglicht te stellen? Of was inderdaad iemand op het luminieuze idee gekomen om gasten te laten logeren? Het blijft giswerk. Verhuurbedrijf Buko lijkt nog steeds niet te weten wie de container heeft laten neerzetten en denkt het slachtoffer te zijn van oplichting. Het stadsdeel is aan het kijken op wie de kosten van het weghalen verhaald kunnen worden.