Binnenkort in heel West: een tuin op je afvalbak

(beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Met de aanleg van een zogenaamd containertuintje met kunstgras en kunstbloemen, wil stadsdeel West het dumpen van afval rond containers tegengaan. In de Van Walbeeckstraat in De Baarsjes staat nu de eerste van West. Het is de bedoeling dat container-adoptanten straks ook zo’n stukje (nep)groen kunnen aanvragen om te voorkomen dat het een rommeltje wordt bij ‘hun’ afvalbak.
In steden zoals Den Haag en Rotterdam zijn al eerder dergelijke tuintjes geplaatst. Maar ook in Den Helder, Hengelo en Alkmaar staan ze. Sommige met echte, andere weer -net als in West- met kunststof beplanting.
In Nieuw-West zijn ook plannen voor dit soort bak-tuinen. Daar won een initiatief voor het aanleggen van ‘vliegende containertuinen’ aan de De Vlugtlaan buurtbudget voor Slotermeer Noord-Oost. In totaal is voor het plan € 11.000 beschikbaar. Hiervoor kunnen zes tuintjes met beplanting worden aangelegd.

Een containertuin met echte planten in Hengelo

Deze staan in Elst (gld)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Our brand new CityGard made of Corten steel launched in the municipality of Overbetuwe @citygard_bv #CityGard #containertuintje #RoomforConcepts

Een bericht gedeeld door Room for Concepts (@roomforconcepts) op

DeWestkrant