’Zet schaakbankjes neer in parken West’

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Schaken kan mensen samenbrengen. In parken van stadsdeel West zouden schaakbanken moeten komen waar bewoners met elkaar kunnen schaken. De bestuurscommissie West gaat over twee weken bekijken of uitvoering van dit voorstel haalbaar is.

In de Oostenrijkse stad Innsbruck zag initiatiefnemer Frank Tetteroo jong en oud schaken in een park. Een uitstekende manier om mensen weer samen te laten komen, vindt hij. ’’Het straalde verbroedering uit, samenwerking, ontwikkeling en vooral heel veel lol.’’ Schakers moeten hun stukken zelf meebrengen, het schaakbord en de bankjes zijn ’hufterproof’.

Het voorstel behaalde 198 stemmen op de website Stem van West, maar dat was eerder niet voldoende voor bespreking. De bestuurscommissie besloot gisteren het plan voor schaakbanken alsnog op de agenda te zetten. Afgelopen maand bleken andere plannen van bewoners niet het benodigde minimum van honderd stemmen te hebben gehaald.

Tetteroo noemt het Vondelpark en Rembrandtpark als geschikte plekken, in een steunbetuiging stelt iemand voor om ook schaakbanken neer te zetten op het Mercatorplein en Balboaplein.