Samen wandelen in West

Het Westerpark leent zich uitstekend voor een herfstwandeling. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Voor een mooie herfstwandeling hoef je niet naar het bos. Warme najaarstinten vind je nu ook volop in de parken van West. Maar veel inwoners bewegen te weinig, zegt Anja Weeda, mede-eigenaar van fitnesscentrum Shape-all-in. Met het wandelprogramma Stappen in West wil zij buurtgenoten motiveren om meer te bewegen.

Het streven is om medio november te beginnen met een eerste groep, die gratis kan deelnemen. Zij kunnen alleen of met buurtgenoten wandelingen gaan maken, ondersteund door gediplomeerde begeleiders. Uiteindelijk doel is dat iedereen straks de landelijke norm van 10.000 stappen per dag loopt. Volgens Weeda komt dat neer op een uurtje lopen.

Beweegmeter

Het looppatroon wordt geregistreerd met een beweegmeter aan de schoen. Tijdens bijeenkomsten kunnen de wandelaars hun ervaringen bespreken met begeleiders en andere deelnemers. De bedoeling is ook dat ze daar nieuwe wandelmaatjes kunnen ontmoeten, of via een online prikbord.

Community

Weeda wil een community creëren van mensen die elkaar motiveren. ’’Sommigen willen eigenlijk best gaan wandelen, maar kennen niemand die mee wil. Via het prikbord of door de bijeenkomsten kunnen zij andere mensen leren kennen, en met hen afspreken voor een wandeling.’’

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.stappeninwest.nl Voor de eerste vijftig deelnemers is het programma gratis, aldus Weeda. In de toekomst kost deelname -inclusief beweegmeter en begeleiding- tien euro per maand.

 

DeWestkrant