Toeristen-hotspots in West (volgens jullie)

Broedplaats WOW Amsterdam, een van de hotspots in de Kolenkitbuurt. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Amsterdam Marketing wil de buurten van West gaan promoten. Hoewel sommigen toeristen liever zien gaan dan komen, zijn er ook veel enthousiaste lezers die gasten graag willen rondleiden in de buurt. Vooral bewoners van De Baarsjes en Bos en Lommer vinden genoeg trekpleisters in hun buurt. Hier een paar toptips.

Bos en Lommer

Liedewij Loorbach noemt in Bos en Lommer onder meer de Boomkerk (indrukwekkend van buiten en van binnen), het winkeltje van Kesbeke en het ontbijt bij Podium Mozaïek. Ook zou ze gasten sturen naar broedplaats WOW en een kijkje laten nemen in de Oase onder het viaduct bij de A10. Jan Willem Navis verwijst naar een artikel in The Guardian over Cascoland in de Kolenkitbuurt. Ook genoemd: De Studio op het Bos en Lommerplantsoen, met Het Wilde Westen. 

De Baarsjes

Onze columniste Linda van Tilburg neemt gasten altijd graag mee naar Dirk op het Mercatorplein, omdat je daar zo’n mooie afspiegeling ziet van de Amsterdamse bevolking. En dan pakt ze meteen een wandeling langs de hoogtepunten van de Amsterdamse School mee. Emma Los noemt in dit kader ook de Vespuccistraat, de Jeruzalemkerk op het Jan Mayenplein en natuurlijk Het Sieraad. Corrine Kramer is vooral trots op de ateliers in de Witte de Withstraat.

Westerpark

En als de toeristen dan toch al het moois van de Amsterdamse School willen zien, dan moeten ze ook maar naar museum Het Schip. En verder naar de 17e eeuwse houtzaagmolen De Otter bij het Food Center. “Het wordt tijd dat ze daar ook eens iets moois van maken”, zo schrijft iemand in een reactie.

Vreemd genoeg heeft niemand tips voor Oud-West. Wie heeft die wel?