Restaurant zonder personeel

Hoogstins2024

Op het Hugo de Grootplein opent op 5 november Foodsy, een restaurant zonder personeel. De gasten moeten alles zelf doen, van koken tot de afwas. En eten natuurlijk. Het gaat om een pop-up restaurant in een aparte ruimte van Razmataz.

Foodsy is een initiatief van kok Edwin Sander. Hij stelt dat Foodsy het eerste restaurant is dat volledig draait zonder personeel. Sander heeft al eerder restaurants opgezet, maar had naar eigen zeggen vaak problemen met het vinden van goed personeel.

De tijd is er volgens hem rijp voor Foodsy. ’’Dingen zelf doen is tegenwoordig heel normaal. We kweken onze eigen groenten, brouwen ons eigen bier en ook in de keuken worden we steeds handiger.’’ In Foodsy is de gast volgens Sander zowel kok, ober, barman of -vrouw en afwasser.

Op kaarten kunnen de gasten straks lezen hoe ze de gerechten moeten bereiden, bier tappen en koffie zetten. Reserveren bij Foodsy is niet mogelijk. Betalen gaat volgens Sander straks via een app die gekoppeld is aan een pinautomaat. Een fooi kunnen gasten aan zichzelf geven.

 

DeWestkrant