Lonely Planet stuurt toeristen naar hip West

Jonge toeristen tijdens de zomer op weg in West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Lonely Planet tipt delen van West als de hipste buurten van de stad. De bekende reisgids adviseert toeristen in een digitale ‘insiders gids’ om verder te kijken dan de bekende toeristische attracties in het centrum.

Westergasfabriek

Getipt worden onder meer de Westergasfabriek, maar ook de ‘Western Islands’. Daarmee wordt gedoeld op de Zeeheldenbuurt en Houthaven, want de tapas en wijnen van Worst Wijncafe worden genoemd, evenals ‘onvergetelijke drankjes’ op het voormalige helicopterdek van het REM-eiland.

De Hallen

Oud-West (Old-West) wordt bestempeld als een ‘vriendelijke arbeidersbuurt’. De Hallen worden genoemd, met onder meer de Foodhallen, bioscoop, fietsenwinkel en modebedrijven. Koffieliefhebbers kunnen koers zetten naar het populaire Lot Sixty One Coffee Roasters in de Kinkerstraat.

De Baarsjes

De Baarsjes is volgens Lonely Planet een buurt met veel creatieven en freelancers, onder meer te vinden bij White Label Coffee in de Jan Evertsenstraat. Ook Radijs in de Jan Eef wordt getipt. De School staat volgens Lonely Planet te boek als de coolste nachtclub van de stad. Het ‘rustige’ Rembrandtpark is ook de moeite waard.

Spreiden

Amsterdam Marketing probeert het sterk toegenomen toerisme beter over de stad te spreiden. Zo is al eerder een campagne op touw gezet met de naam Amsterdam Neighbourhoods, waarin ook West een belangrijke plek heeft.

Lonely Planet stuurt toeristen overigens niet uitsluitend naar West. Ook Noord, de Pijp en de Indische Buurt worden getipt, evenals een klassieker: de Jordaan. Lees hier het stuk van Lonely Planet.

 

DeWestkrant