Mossel & Gin dicht na vondst kogelgaten

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Restaurant Mossel & Gin in het Westerpark gaat twee weken dicht na de vondst van kogelgaten afgelopen weekend. Het besluit is genomen in samenspraak met burgemeester Van der Laan, zo schrijven de eigenaren op hun Facebooksite.

’’Dit is een periode van rust zodat de openbare orde en veiligheid zich kunnen herstellen’’, zo melden Wouter ten Velde en Josh Selter. ’’Met veel support en mooie plannen voor de toekomst gaat het zeker goed komen.’’ Het populaire visrestaurant is van plan om op 15 maart de deuren weer te openen.

Vaste gasten steunden het restaurant de afgelopen dagen door er juist nu te gaan eten. Zij zullen nu moeten wachten tot half maart. ’’Sterkte, we komen zeker langs als jullie weer open zijn’’, aldus een klant op Facebook.

Het restaurant werd door onbekenden beschoten. Personeel vond zondagaochtend kogelgaten. De eigenaren vreesden al dat de burgemeester het restaurant tijdelijk zou sluiten. Hij deed dat eerder bij een aantal coffeeshops die de afgelopen maanden zijn beschoten.

Het sluitingsbeleid leidt ook tot kritiek. ’’Met dit beleid heeft de gemeente een idioot precedent geschapen en geeft het louche ondernemers een middel om concurrenten uit te schakelen’’, aldus een reactie op Facebook. Gasten vragen zich af waarom juist Mossel & Gin is beschoten. ’’Waarom zou iemand het gezelligste restaurant van Amsterdam zoiets aandoen?’’