Plan voor evenement met 1800 bezoekers in Westerpark

Het manifestatieterrein waar het evenement zou moeten plaatsvinden. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De organisatie van het afgelaste festival Milkshake heeft een plan gemaakt om op het manifestatieterrein in het Westerpark alsnog een evenement te organiseren voor 1800 bezoekers. De opzet is dat zij aan tafels komen te zitten en worden bediend. Op die manier zouden de bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden. UPDATE: de vergunning is donderdagmiddag geweigerd, meer in dit artikel. 

De gemeente bevestigt dat er gesprekken zijn gevoerd over het plan. Woensdag was er nog geen besluit genomen of het evenement door mag gaan. In een mail die leden van de programmaraad Westerpark hebben ontvangen staat dat de gemeente strenge voorwaarden stelt in verband met corona en ook op het gebied van geluid.

Beheerder Geert van Schaik meldt in de Facebookgroep voor bewoners van de Staatsliedenbuurt Amsterdam dat de programmaraad, bestaande uit een aantal omwonenden en ondernemers, unaniem tegen is. “De pandemie is nog niet voorbij, maar de bewoners van de omliggende buurten van het park worden blootgesteld aan mensenmassa’s! De gekte voorbij”, aldus Van Schaik.

DeWestkrant