Deli-caat presenteert: Karma Shoarma

Hoogstins2024

Het nieuwste broodje bij Deli-caat is vegan-proof en origineel en komt voort uit een bijzondere samenwerking.

De Jan Eef in De Baarsjes is een leuke straat, maar dat niet alleen: ook in de zijstraten valt veel te ontdekken. Zo kun je noedelsoep slurpen in de Marco Polostraat, bij Sapporo Ramen Sora. Dit zaakje is onderdeel van een mini-imperium. Binnenkort sluit de eigenaar zijn zaak in De Pijp om de continuïteit van zijn twee andere zaken te waarborgen. Gelukkig blijft het filiaal in West gewoon open.

Bananenbrood om te zoenen
Verderop, op de Admiralengracht, zit een zaak waar ik al jaren gek op ben: Deli-caat. Creatieve, wereldse (afhaal)maaltijden die er bij mij in gaan als koek én bananenbrood om te zoenen. Ik koop het regelmatig voor mijn moeder en haar huisgenoten in haar Indische verzorgingshuis. Want: lekker zoet en zacht.

Bakkerij Hicret
Sinds juni heeft Deli-caat iets nieuws: een broodje Karma Shoarma (7 euro). Alleen al van de naam word ik blij. Briljant bedacht, toch? (Ook al is de shoarma geen shoarma, maar döner volgens mij). Voor de lancering van dit broodje sloegen drie partijen uit West de handen ineen. De shoarma van lokale groenten en granen is een creatie van het bedrijf Karma Shoarma aan de Johan Huizingalaan in Nieuw-West. In hun webwinkel kun je het plantaardige vlees per kilo bestellen en vervolgens zelf bereiden. Dankzij Deli-caat kun je jezelf de moeite besparen. De kok heeft het vlees al voor je gebakken en serveert er ook nog een zelfgemaakte vegan knoflooksaus bij. De shoarma ligt op een broodje van een andere buurtgenoot: Bakkerij Hicret in de Jan Eef, een van de weinige bakkers die nog zelf zijn brood bakt. Van zulke buurtsamenwerkingen kun je nooit genoeg hebben. Bravo!