Nieuw leven voor Marcanti

Hoogstins2024

Na jaren leegstand komt er nieuw leven in het Marcantigebouw aan de Jan van Galenstraat. In de voormalige discotheek naast het Food Center zullen concerten, evenementen en theatervoorstellingen worden georganiseerd. In het pand komen verder veel werkplekken voor creatieve ondernemers en een barbequerestaurant.

Buurtbewoners zijn uitgenodigd om gratis het muziektheaterstuk Amsterdammers van Orkater bij te wonen. De eerste voorstelling is vanavond. Het complex is omgedoopt in De Marktkantine. Initiatiefnemer Eelko Anceaux hoopt op een goede relatie met omwonenden. Hij ziet buurtbewoners als een belangrijke doelgroep.

In het verleden zorgden discotheekbezoekers voor geluids- en parkeeroverlast. Zij kwamen vaak met de auto van buiten de stad. De nieuwe exploitant wil vooral Amsterdammers gaan trekken die lopend of op de fiets zullen komen. Op het terrein van het Food Center heeft hij parkeerplekken gereserveerd voor evenementen waarbij automobilisten worden verwacht.

Het huurcontract loopt vijf jaar, daarna wordt het gebouw gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk met 1600 woningen.