Niks te halen

Hoogstins2024

Niet alleen met haar boeken, maar ook met haar monetaire beleid maakte Monique Burger furore in Amsterdam-West. Bij haar Nieuwe Boekhandel kunnen klanten aankopen alleen maar pinnen. Ook supermarkt Marqt accepteert alleen maar pin en niet te vergeten kinderkledingwinkel Knotsknetter in de Jan Evertsenstraat.

Je kunt op pinnen van alles tegen hebben. Budgetteren is lastiger met geld dat alleen maar virtueel is. Sommigen zijn zelfs bang voor hun privacy als ze elektronisch betalen. Bovendien betalen vooral rijke consumenten elektronisch. Dus als je als ondernemer pin-only beleid voert, dan kost dat misschien wel klanten.

Nou bedienen Monique Burger, Marqt en Knotsknetter wel de hogere segmenten. Maar als je het Burger vraagt, zegt ze altijd dat ook andere klanten best bereid zijn om te pinnen, als je maar uitlegt dat het voor de veiligheid is.

Pin Only heeft namelijk als groot voordeel dat er niks te halen valt in een winkel. Want wees eerlijk, overvallers willen niks met rompertjes en perensap rechtstreeks van de boer. Laat staan boeken.

Misschien moet je als klant ook in andere winkels en in kroegjes als het afgelopen zondagnacht overvallen Bar Spek, het voortouw nemen en altijd met Pin betalen. Zo valt er weinig tot niks meer te halen en blijven die boeven altijd wel weg.

DeWestkrant