Ramen dicht vanwege grote brand havengebied

Hoogstins2024

-UPDATE- Een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw in het Westelijk Havengebied heeft geleid tot stank en overlast in West en Nieuw-West. Ook op zondag is de brandweer nog bezig met nablussen. Via NL Alert is zaterdag rond half twee een melding verstuurd waarin omwonenden werden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De brandweer liet zaterdag kort voor twee uur weten dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen werden gemeten buiten de rookomtrek. Even na drie uur meldde de brandweer dat de rook minder werd. Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Westhavenweg is verwoest, maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden. De donkere rookwolken waren urenlang vanuit een groot deel van de stad zichtbaar.

Blusrobot

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het vuur ontstond zaterdag rond twaalf uur. In het gebouw waren onder meer een verhuurbedrijf van geluidsapparatuur, een bouwbedrijf en een groothandel in hoeden en sjaals gevestigd. Bij het blussen zijn tientallen brandweervoertuigen ingezet. Ook is een blusrobot gebruikt vanwege instortingsgevaar.

 

DeWestkrant