Mogelijk doorstart North Sea Jazz Club

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De curator van de dinsdag failliet verklaarde North Sea Jazz Club onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart. Geïnteresseerde partijen om de jazzclub op het Westergasterrein voort te zetten, kunnen zich bij de curator van Houthoff Buruma melden.

De kans is klein dat bezitters van in de voorverkoop aangeschafte kaartjes hun geld terug zullen krijgen, zo stelt de curator op de website van de jazzclub. Datzelfde geldt voor artiesten die na een optreden nog geld tegoed hebben. De werknemers worden ontslagen.

De North Sea Jazz Club had het faillissement zelf aangevraagd. Daardoor zijn zestig medewerkers en freelancers gedupeerd. De kaartverkoop is gestaakt. In ieder geval gaan geplande concerten tot en met 8 maart niet door omdat er geen geld voor is. Wat er daarna gebeurt is onder meer afhankelijk van een eventuele doorstart.

Meerdere investeerders in de North Sea Jazz Club trokken zich afgelopen weekend terug na problemen rond de naam van de club, zo meldde exploitant Kop Oost gisteren zelf. De licentie verliep, waarna de club door zou gaan onder een andere naam. Volgens Kop Oost lag de Westergasfabriek dwars, maar die meldde gisteren dat er sprake was van een huurachterstand van vier maanden.

DeWestkrant