FlixBus wil betere voorzieningen Sloterdijk

Halte van FlixBus bij Sloterdijk. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Internationale busvervoerder FlixBus dringt aan op betere voorzieningen bij station Sloterdijk. Inmiddels stoppen hier dagelijks ruim vijftig lijnbussen van FlixBus om reizigers in- en uit te laten stappen.

De voorzieningen op de bushalte langs de Radarweg worden lager dan gemiddeld in Europa beoordeeld, zo concludeert FlixBus na een enquête onder 35.000 passagiers in twintig landen.  De locatie van de stopplek wordt ook lager gewaardeerd dan het Europese gemiddelde, de herkenbaar scoort gemiddeld.

De resultaten zijn voor FlixBus reden om in contact te treden met de gemeente Amsterdam over betere voorzieningen, zoals overkapping en zitplaatsen. Op korte termijn wordt gekeken hoe de situatie bij Sloterdijk verbeterd kan worden, zo meldt de busonderneming in een persbericht.

’’Op lange termijn heeft Amsterdam de ambitie om een speciaal internationaal busstation te bouwen, een ontwikkeling die wij natuurlijk toejuichen’’, aldus Max Zeumer, vice-president International Business van FlixBus.

Amsterdam is belangrijk voor de busvervoerder. ’’De bushaltes op Sloterdijk zijn voor FlixBus wat Schiphol voor de luchtvaart is’’, aldus Zeumer.  ’’Amsterdam Sloterdijk is dé centrale hub van FlixBus in Nederland waar meer dan vijftig FlixBussen per dag vertrekken.’’

Vanuit Sloterdijk exploiteert FlixBus twintig buslijnen naar onder meer Keulen, Brussel, Parijs, Berlijn , Kopenhagen, München, Praag, Wenen en Zürich. Ook rijden er binnenlandse lijnen naar Groningen, Rotterdam, Arnhem, Nijmegen en Eindhoven.