Plan alcoholvrij hotel in Nieuw-West

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Onderin deze flat aan de Marius Bauerstraat, bij het August Allebéplein, willen vastgoedontwikkelaar Lebo en ondernemer Ouail El Kourai een viersterren boutiquehotel bouwen, met daarnaast een brasserie. Het hotel zal zestig kamers tellen en er wordt geen alcohol geschonken, zo meldt Lebo op de website.

Het idee is om het hotel onderdeel te laten uitmaken van de lokale economie, zo is te lezen in het ‘biedboek‘ van het hotel. In de brasserie zal eten worden verkocht van buurtmoeders, inkopen worden gedaan bij lokale ondernemers en het hotel wordt een leerwerk-hotel. De inrichting zal geïnspireerd zijn op de vele culturen die Nieuw-West rijk is: Turks, Marokkaans, Afrikaans en uiteraard Nederlands. Het etablissement heet dan ook World Luxury Hotel.

De plannen zijn nog niet rond omdat de benodigde vergunningen er nog niet zijn, aldus een woordvoerder van de ontwikkelaar. De procedure loopt bij de centrale stad, stadsdeel Nieuw-West is al wel akkoord. In de flat, die eigendom is van Lebo, zit een fililaal van de Lidl. Dat verhuist binnenkort naar de overkant van de Marius Bauerstraat.

In de omgeving van het August Allebéplein -net over de Ring bij de Postjesweg- wordt flink gebouwd. Zo staat er al een grote woontoren die ruimte moet bieden aan zogenaamde young professionals in appartementjes van dertig vierkante meter.  Sinds deze week is er ook de luxe spa en hammam du Sahara geopend. Hier een overzicht van wat er al is en nog komt.