Broodjeszaak in kiosk Nassaukade

Hoogstins2024

In de kiosk aan de Nassaukade 900 (bij het busstation op de Kinkerstraat) komt een broodjeszaak met de naam Pain2Go, zo blijkt uit een bewonersbrief van het stadsdeel. Bij de kiosk komt een terras. Het stadsdeel benadrukt dat daar geen alcohol mag worden geschonken. Een omgevingsvergunning is al verleend, een exploitatievergunning is in aanvraag.

Bewoners zijn niet onverdeeld enthousiast over de negentien kiosken in West. Ze vinden de kiosken ‘afzichtelijk’ en ‘overbodig’. Er is een actiegroep geenkraam die zich vooral bezighoudt met de kiosken in de Staatsliedenbuurt. Rond het Bos en Lommerplein houden bewoners de ontwikkelingen rond de kiosk ook scherp in de gaten. Dit vooral omdat aan het Gulden Winckelplantsoen niet een, maar twee gebouwtjes gepland zijn.

Ondernemers vinden blijkbaar van niet. Negen zijn inmiddels verhuurd. Toen De Westkrant een maand geleden berichtte over de kiosken, waren er acht stuks verhuurd. In de eerste kiosk aan het Bos en Lommerplein komt een snackbar met de naam Smaak.  Blijkens de menukaart heeft Smaak Turkse Tosti’s en Burgers op het menu staan.

Dorrit de Jong van GroenLinks in West legt in een blog de vinger op de zere plek. Ze schrijft dat de vergunningen het afgelopen jaar zijn verleend zonder dat bewoners zijn gehoord of betrokken. “Wat inderdaad juridisch gezien niet hoeft. Maar het zou wel heel wenselijk zijn om bewoners te horen, dat is immers de kern van gebiedsgericht werken.” De Jong heeft al vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur en ze roept bewoners op bij haar te komen met hun klachten en bezwaren tegen de gebouwtjes.

De planning is dat de broodjeszaak aan de Nassaukade medio maart opengaat.

 

 

 

DeWestkrant