Buren helpen Cupcake Company

Hoogstins2024

Update: Faryel haalde afgelopen zaterdag € 2100 op voor haar nieuwe ramen. “En dat is dan los van de extra bestellingen die ik had.”

Niet alleen Faryel Bhailal was het zat dat er in een maand tijd drie keer was ingebroken in haar winkel Amsterdam Cupcake Company, maar ook haar buren hadden er genoeg van. Daarom organiseren buurvrouw Yenny en haar dochter Ana María aanstaande zaterdag 14 maart een bazar voor de deur van de gedupeerde ondernemer.

Yenny en Ana Mará vinden namelijk dat Faryel een hart onder de riem verdient. Toen moeder en dochter hoorden dat Bhailal de moed dreigde op te geven, besloten ze tot actie over te gaan. Ze bedachten een crowdfunding buurtbazaar: een middag met speelse activiteiten om geld in te zamelen voor de geplaagde cupcakewinkel. Je kunt er dan bijvoorbeeld zelf cupcakes maken en cake’jes happen. En kinderen kunnen geschminkt worden.

Het geld dat wordt opgehaald dient vooral als tegemoetkoming in de kosten voor de nieuwe ramen die er onlangs zijn ingezet. Faryel: “De elf ramen van mijn winkel hadden allemaal enkel glas, dat is niet veilig genoeg voor een bedrijfspand. Dubbel glas is de norm, en inbraakwerend glas is nog beter. Dat laatste laat ik erin zetten als ik weer eens gesneuvelde ruit moet vervangen. Maar dat is duur. De verzekering dekt het bij lange na niet.”

Fayrel Bhailal huurt het pand van woningcorporatie Stadgenoot, maar die weigert vooralsnog voor de kosten op te draaien. Fayrel: ‘We zijn sinds kort weer in gesprek, maar daar kon ik niet op wachten. Ik heb een lening moeten afsluiten om de nieuwe ramen te kunnen betalen.”

De Amsterdam Cupcake Company zit aan Marco Polostraat 209

DeWestkrant