5 miljoen extra voor parken Nieuw-West

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De gemeente gaat vijf miljoen extra uittrekken voor parken. Een groot deel ervan gaat naar parken van Nieuw-West.

De gemeente trekt geld uit om onder meer de parken van Nieuw-West op te knappen. Vijf miljoen gaat naar drie parken, waarvan twee in Nieuw-West: het Rembrandtpark en het Sloterpark. Het derde park is het Martin Luther Kingpark in Zuid.

Parken moeten worden voorbereid op nog meer bezoekers. Zo komen er steeds meer inwoners in de stad. De gemeente is namelijk van plan zeventigduizend woningen bij te bouwen tot 2040. Dat betekent dat er ook meer groen moet komen voor al die mensen: een Kwaliteitsimpuls Groen.

De gemeente gaat voor de vijf miljoen extra investeren in de inrichting van de Oeverzone, aan de noordkant van de Sloterplas. Het bastion krijgt een ‘recreatief element’, verder worden er steigers aangelegd. Bij de Johan Huizingalaan komt een sport- en speelweide en een zonneweide.

Bij de Natureluur, Heemtuin en kinderboerderij worden maatregelen genomen voor gebruik op stevige droge ondergrond en vervanging/verbetering van de huidige speeltoestellen.

In het noordelijke deel van het Rembrandtpark zal er een betere entree komen vanuit de Jan Evertsenstraat, met een betere waterhuishouding, een natuurlijke speeltuin, betere opbouw bosschages en toevoeging van bloemen en kleur.

DeWestkrant