Onduidelijkheid over scooteren en fietsen in Rembrandtpark

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

In het Rembrandtpark heerst op het moment nogal wat onduidelijkheid over of er wel of niet gescooterd danwel gefietst mag worden. Gebruikers van het park klaagden bij De Westkrant over de grote hoeveelheid scooters die toch dwars door het park rijden.

Aan de randen van het park staan nog de rechthoekige ‘fietspad’-borden. Die had het stadsdeel Nieuw-West vervangen door de voetgangersborden, maar dan nog met een grijze zak er overheen. De Westkrant meldde toen dat dat voetgangersgebied eraan zat te komen.

Volgende week komen er voetgangersbordjes

Daarna waren de bordjes weer verdwenen. Dat komt -aldus de woordvoerder van het stadsdeel- doordat de aannemer ze verkeerd had geplaatst. In de week van 19 juni, volgende week dus, komen de borden weer terug en dan dus op de goede plek.

Volgende week gaat het dan toch echt gebeuren: het Rembrandtpark wordt officieel voetgangersgebied. Dan worden de voetgangersgebied-bordjes geplaatst. Dat betekent dat voetgangers er de baas zijn en fietsers te gast. Scooters waren er al verboden, maar nu komt dat er nog extra bij te staan.