Korting op overgebleven eten

Koeriers van UberEats gaan overgebleven gerechten thuisbezorgen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Eten dat dit weekend overblijft op de Neighbourfood Market, kan met korting worden besteld en thuisbezorgd. De Amsterdamse startup Get Chef’s wil zo voedselverspilling tegengaan. Het bedrijf is een samenwerking begonnen met bezorgdienst UberEats.

Voor horeca-ondernemers is het lastig om de juiste hoeveelheid voedsel in te kopen. Het risico is groot dat ze blijven zitten met prima gerechten, want niemand verkoopt graag ’nee’ aan hongerige klanten. Dat geldt ook voor exploitanten van foodtrucks en standjes, zoals op de NeighbourFood Market op het Westergasterrein.

Get Chef’s wil de vicieuze cirkel van verspilling doorbreken door gerechten die niet zijn verkocht tegen een gereduceerd tarief aan te bieden. Het bedrijf begon afgelopen zomer een eerste pilot met een aantal restaurants, waar overgebleven eten kon worden afgehaald of ter plekke gegeten.

Nu is Get Chef’s toe aan een nieuwe stap, die in West wordt geïntroduceerd: voor het eerst kunnen dit weekend via een mobiele app overgebleven eten van de NeighbourFood Market worden besteld. De gerechten worden thuisbezorgd door koeriers van UberEats. Per verkocht gerecht gaat een donatie naar de Voedselbank Amsterdam.

DeWestkrant