Zo parkeer je goedkoop

parkeerautomaat, Amsterdam, Amsterdam-West, Baarsjes
Foto Martine de Vente
Hoogstins2024

Als het zondagparkeren inderdaad wordt ingevoerd, hier vier mogelijkheden om die dag dan niet de volle mep te betalen.

P + R

Bij Sloterdijk en op de Leeuwendalersweg (onder het Bos en Lommerplein) zijn zogenaamde P + R-plekken. Dat betekent parkeren voor € 8,- mits je een OV-vervoersbewijs koopt. Daarmee kunnen automobilisten tram of bus pakken verder de stad in. Wie na tien uur ’s morgens of in het weekend de parkeergarage inrijdt, betaalt maar € 1,- voor 24 uur. Lees hier hoe het precies werkt.

Parkbee

Moet je in Oud-West zijn? Via het systeem Parkbee kun je in de Tweede Contantijn Huijgensstraat parkeren voor gereduceerd tarief. Je auto neerzetten kost daar € 2,20 per uur. Normaal kost een parkeerkaartje in die buurt € 3 of € 4,-.  Parkbee is vooral handig voor door de week. Het bedrijf heeft ook plekken bij Sloterdijk en aan de Haarlemmerweg voor gereduceerd tarief.

Buiten de Ring

Op zondag kun je de auto ook nog altijd buiten de Ring neerzetten. Andere opties zijn de sportcomplexen Spieringhorn of de velden bij SDZ. De laatste optie is handig voor wie bij het Westerpark moet zijn. Daar kost parkeren niets, of tien cent per uur. Deze locaties zijn wel lastiger te bereiken met het openbaar vervoer.

Bezoekersparkeren

Een andere optie is bezoekersparkeren aan te vragen. Per maand kunnen Westbewoners tien uur bezoekersparkeren aanvragen. De visite betaalt dan de helft van het reguliere tarief.