4 goedkope en gratis parkeerplekken

Hoogstins2024

De auto parkeren in West is voor bezoekers dan wel de helft goedkoper geworden, maar als de wagen langer dan tien uur per maand voor de deur staat, betaal je toch nog de volle mep. Gelukkig zijn er alternatieven.

-Tetterode, in Bos en Lommer bij de Willem de Zwijgerlaan. Hier zet de je de auto het eerste half uur gratis, daarna voor een euro per uur neer. Kijk op http://www.parkerenintetterode.nl/

-In de zogenaamde 10 cents zone bij begraafplaats Sint Barbara en bij de Transformatorweg bij voetbalvereniging SDZ kost parkeren dus een dubbeltje per uur. Er zit wel een restrictie aan de parkeertijd: je mag maar drie uur staan voor een dubbeltje.

– Een populaire forenzenparkeerspot is het parkeerterrein tussen de voetbalclubs SDW en DWS bij Sportpark Spieringhorn aan de Haarlemmerweg (herkenbaar aan de mega-voetbal in de berm). Je zet daar de auto helemaal gratis neer. Vanaf daar is het ongeveer tien minuten lopen naar Sloterdijk. Of je neemt natuurlijk een vouwfietsje mee in de kofferbak.

-In Nieuw-West parkeer je op sommige plekken ook nog gratis, bijvoorbeeld op stukken bij de Burgemeester de Vlugtlaan en alles ten westen van de Johan Huizingalaan. Dit kaartje geeft een heel goed overzicht.

DeWestkrant