Einde aan parkeeroase Bellamybuurt

Hoogstins2024

Rondjes rijden, op zoek naar een plek. Parkeren in Oud-West is al jaren geen pretje. Een tijdelijk parkeerterrein bij De Hallen bracht uitkomst, maar niet lang meer. Buurtbewoners moeten binnenkort uitwijken naar omliggende straten en de nieuwe parkeergarage onder de Westermoskee.

Het terrein aan de Kwakerstraat werd parkeerplek nadat in de buurt parkeerplaatsen werden opgeheven. Ook een deel van de Bilderdijkkade is dicht vanwege bouwwerkzaamheden. Maar het einde van deze  parkeeroase (foto boven, mét lege plekken) is nabij: het terrein is vanaf september nodig voor bouwactiviteiten. Dan zijn ook de vakanties voorbij, met meer auto’s in de buurt als gevolg.

Het stadsdeel is nu op zoek naar tijdelijke parkeerplekken in garages in de buurt. Zo’n alternatief is de Piri Reisgarage in de Van Speijkstraat, onder de Westermoskee. Wel een stuk lopen, dus. Ook op het Bellamyplein komen extra parkeerplekken, zo belooft het stadsdeel. Vanaf het najaar van 2015 kunnen buurtbewoners met een parkeervergunning hun auto neerzetten in een ondergrondse parkeergarage in De Hallen Zuid.

Informatiebijeenkomsten

Op vrijdag 15 augustus en woensdag 20 augustus zijn er voor bewoners en ondernemers informatiebijeenkomsten in een tent op het Bellamyplein. Op de 15e tussen 16 en 18 uur, op de 20ste tussen 16 en 19 uur.

DeWestkrant