Bellamyplein ruimer en groener

Het Bellamyplein zoals het er straks moet komen uit te zien. (Illustratie Peter Ulle)
Hoogstins

Het Bellamyplein krijgt een ruimere opzet met meer groen. Geparkeerde auto’s en fietsen moeten plaatsmaken voor voetgangers. Dat blijkt uit het ontwerp voor een vernieuwde opzet van het plein bij De Hallen.

Stadsdeel West had omwonenden en ondernemers gevraagd mee te denken over een opknapbeurt van plein en plantsoen. De inrichting dateert uit 1954. Onder leiding van ontwerper Peter Ulle maakte een ontwerpgroep een reeks keuzes.

Het plantsoen zal worden omheind door een hek. Een groenstrook moet voorkomen dat fietsen tegen het nieuwe hek worden gezet. Op de stoep -die rode klinkers krijgt- is straks geen plaats meer voor geparkeerde fietsen, nu nog een groot probleem. Aan de kant van De Hallen komen fietsvakken.

De autoparkeervakken direct rondom het plantsoen verdwijnen, de parkeerplekken aan de huizenkant blijven. Op het Bellamyplein worden verder twaalf bomen geplant met een hoogte van zes tot zeven meter. In het kinderbadje komt een fontein. In het plantsoen wordt een gazon aangelegd, en planten die bijen en vlinders aantrekken. Ook worden houten bankjes geplaatst.

Doneer