‘Bar Spek II’ bij Rembrandtpark

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De eigenaren van Bar Spek gaan een nieuwe zaak openen in het Broederhuis, aan de Postjesweg, bij het Rembrandtpark. Volgens eigenaar Lodewijk Keulen gaat het nieuwe restaurant zich vooral richten op de buurt en krijgt het een met name vegetarische kaart. “Een licht en fris interieur; iedereen is welkom.” Volgens Keulen wordt het een zogenaamd van acht tot elf concept, met ontbijt, lunch en diner. Hoe de nieuwe ‘Bar Spek’ gaat heten, zegt Keulen zelf nog niet eens te weten.

Bij het café-restaurant komt aan de Postjesweg-kant een terras. De zaak meet vier bij dertig meter, over de hele breedte van het pand. Keulen wil ook aan de kant van het park een terras, maar is over de invulling van de openbare ruimte aldaar nog in gesprek met de gemeente. Over wat de plannen zijn met de horeca worden omwonenden komende woensdagavond bijgepraat in Nieuw Vredenburgh, aan de overkant.

Het voormalige Broederhuis was na het vertrek van de broeders eerst een moskee en daarna het tijdelijke onderkomen voor basisschool De Springplank. Nu wordt de laatste hand gelegd aan dertig huurstudio’s en twee koopappartementen. In de zogenaamde plint komt dus binnenkort een horecagelegenheid. De verwachting is dat de nieuwe zaak half september open gaat.