Kreeft hoort erbij in verhipt BoLo

Hoogstins2024

Aan de Bos en Lommerweg zijn ondernemers John Ang (40) en Ciarán Boschmann (29) druk bezig met het voorbereiden van de opening van hun nieuwe kreeftrestaurant Bos en Lobster De Bos en Lommerweg is voor velen die ene straat waar je honderd keer doorheen hebt gereden voor je rijexamen, en een van de weinige stukjes nog écht Amsterdam. Een mengelmoes van culturen, conceptstore-vrij en waar logo’s met gekruist bestek nog uitblijven. Kortom: nog niet gegrepen door gentrificatie.

Volgens Boschmann is het onvermijdelijk dat Bos en Lommer uiteindelijk deel uit zal maken van het verhipte Amsterdam. “Het is overal binnen de ring hetzelfde verhaal, en dus ook hier.” En dat is niet per se te wijten aan de ondernemers, vindt hij. Sinds het verhaal van hun nieuwe zaak door Facebook-pagina “Boloboost” werd opgepikt stroomden de likes binnen. “En dat terwijl we nog niet eens open zijn”, zegt Boschmann met enige verbazing op zijn gezicht. Blijkbaar is er dus behoefte aan nieuwe zaken in Bos en Lommer. “In alle blokken om ons heen zijn appartementen gekocht door tweeverdieners, mensen die behoefte hebben aan dit soort zaken in hun buurt”, meent Boschmann. En ja, de Grillroom/Shoarma volstaat dan natuurlijk niet.

Op 2 november kregen Boschmann en Ang de sleutels van hun nieuwe bedrijfspand, nadat voorganger About Jackie plots de deuren sloot. Voordat ze in Bos en Lommer terecht kwamen, hebben de heren lange tijd naar panden gekeken. Het idee van Bos & Lobster ontstond dus later pas. “Ik had nog bijna een trouwlocatie aan het IJ geopend, omdat het pand zich er voor leende”, aldus Boschmann. Het idee van een kreeftrestaurant komt voort uit de grote wens van Ang om een visrestaurant te openen. Boschmann bedacht een concept en een pakkende naam en Bos & Lobster was geboren.

De zaak moet warmte uitstralen, vindt Boschmann: “Veel viszaken hebben een lichte, beetje kille uitstraling, dat zal bij ons niet het geval zijn”. Het is de bedoeling dat er ook een kroegsfeer hangt, je bent dus niet verplicht een halve kreeft op te eten. Er zullen ook kleine snacks zijn, en een gedeelte van de kaart zal tot in de late uurtjes ook nog te bestellen zijn, in het weekend is de zaak tot drie uur open. En zoals het een beetje visrestaurant betaamt zal er een aquarium vol kreeften te bewonderen zijn.

Ang en Boschmann hopen 1 december hun deuren te openen voor het publiek.