Groen licht voor De School

Ingang van gebouw Iedersland College, straks Club De School. (Foto: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het gebouw van het voormalige Iedersland College mag worden verbouwd tot 24-uurs club en restaurant. Stadsdeel West heeft bezwaren uit de buurt tegen de komst van De School -de opvolger van Club Trouw- afgewezen.

In het complex aan de Jan van Breemenstraat komen ook een broedplaats, een ambachtshuis, sportvoorzieningen en expositieruimtes. Het gaat om een tijdelijke invulling voor 5,5 jaar. Het stadsdeel heeft bezwaren van Hotelschool The Hague, revalidatiecentrum Reade en de Vereniging Vrienden van het Rembrandtpark terzijde geschoven en een omgevingsvergunning verleend.

Het stadsdeel verwacht geen problemen met overlast door bezoekers. De exploitanten zullen op drukke avonden voldoende suppoosten inzetten, zo wordt gesteld. Ook parkeerproblemen worden niet verwacht, omdat de meeste bezoekers op de fiets, met de taxi of per openbaar vervoer zullen komen. Er worden zevenhonderd fietsparkeerplekken gemaakt.

De club komt in de fietsenkelder. Post CS, voormalig uitbater van Club Trouw aan de Wibautstraat, verwacht dat daar ruimte is voor vijfhonderd bezoekers. Eerdere streefdatum voor de opening was 1 december, maar die datum wordt niet gehaald. Een woordvoerster van De School stelde vrijdagmiddag dat er nog geen nieuwe datum is,  maar dat De School ‘snel’ de deuren hoopt te openen.

Een woordvoerder van de gemeente meldde dat de gemeente en stadsdeel West wel in gesprek blijven met bezwaarmakers uit de buurt. ”We kijken of we toch iets kunnen doen om aan hun bezwaren tegemoet te komen”, aldus de zegsman.

DeWestkrant