Nieuwe nachtvergunning voor club in gebouw De School

De school (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De gemeente heeft aan het gebouw van De School een nieuwe 24-uursvergunning verleend. Daarnaast is er ook een vergunning verleend voor een verbouwing. Of dit de doorstart betekent van de roemruchte club in de voormalige LTS aan de Dr. Jan van Breemenstraat, is niet bekend.
De School, met daarbij Restaurant DS, het Gymlokaal en tal van creatieve ondernemers, zouden eigenlijk het pand moeten verlaten, zodat het plaats kan maken voor woningbouw. De vergunning voor het gebruik van het gebouw was verlopen, maar is verlengd omdat de ontwikkeling van de bouw is vertraagd, aldus een woordvoerder van de gemeente. Waar de nachtvergunning voor is verleend -een nieuwe club of voortzetting van De School- is bij de gemeente niet bekend.
De School stopte vlak na het van kracht worden van de coronamaatregelen in 2020. De populaire club kreeg kritiek omdat hij niet inclusief genoeg zou zijn. Na een debat hierover, gooiden de eigenaren de handdoek in de ring. De club opende in 2015 in de voormalige LTS en trok meteen vanaf het begin heel veel bezoekers. Na de sluiting van de club bleven het restaurant DS en sportschool Het Gymlokaal nog wel bestaan.
De ‘andere’ populaire club op een tijdelijke locatie De Marktkantine bij het Foodcenter kreeg onlangs te horen wel te moeten sluiten om plaats te maken voor woningbouw. Het nachtleven in West zou door een 24-uursvergunning in het gebouw van De School in ieder geval nog blijven voortbestaan.