Ook Druis in het Bilderdijkpark stopt ermee

(beeld: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Druis in het Bilderdijkpark, bekend om het mooie terras, stopt ermee, zo maken de eigenaren bekend op Facebook. Zij erkennen het moeilijk te hebben gehad door de pandemie en het stokje over te geven aan anderen.
Het horecapaviljoen in het kleine Bilderdijkpark heeft sinds 2012 al een aantal eigenaren gehad, waaronder de Mexicaanse taqueria en De Liefde. Dat laatste begon als een door buurtbewoners gerund theehuis, dat later café-restaurant werd. Druis zat er sinds 2020. Wat er gaat komen in Druis, is nog niet bekend.
Druis is niet de eerste en niet de enige horeca-ondernemer die bekendmaakt te gaan stoppen. Eerder deze week maakte bijvoorbeeld Gary Feingold een einde aan Gary’s Deli in de Kinkerstraat. De horeca gaat behalve onder de naweeën van de coronapandemie gebukt onder personeelstekort en hogere voedselprijzen. Daarom zijn veel zaken minder frequent open dan voor de pandemie, bijvoorbeeld alleen voor het diner.
Wie afscheid wil nemen van Druis, kan er nog terecht tot 30 april. De komende weken is het paviljoen open op donderdag, vrijdag en zaterdag.