Bagelpionier Gary stopt met zijn Deli in Kinkerstraat

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Gary’s Deli in de Kinkerstraat gaat sluiten. Dit weekend is het restaurant voor het laatst open, zo meldt oprichter Gary Feingold op Facebook. Het betekent het einde van een tijdperk. Als pionier verkocht de Amerikaan al in de jaren negentig van de vorige eeuw in Amsterdam bagels, muffins en brownies.

De coronacrisis heeft Gary’s Deli de das omgedaan. Het pand op de hoek van de Kinkerstraat en Tollensstraat werd enkele jaren geleden grondig gerenoveerd. Feingold heropende vorig jaar na de verbouwing, maar bleek niet in aanmerking te komen voor coronasteun, zo meldt hij. ‘Zuur’, ‘heartbreaking’, ‘sad news’ zijn enkele van de vele reacties van klanten en kennissen op zijn Facebookpost.

Feingold zit niet bij de pakken neer. Hij blijft het populaire Café Belcampo in De Hallen runnen. Daar organiseert de voormalig professioneel danser ook culturele evenementen, zoals dans- en muziekvoorstellingen. Vanavond (vrijdagavond) is er een afscheidsfeest in Gary’s Deli.

Een opvolger voor het horecapand is al gevonden: vegetarisch restaurant Jack Bean, dat in de zomer de deuren zal openen.

DeWestkrant