Dit is de pizza-lijst van West

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Pizza’s bakken in een BBQ-oven mag dan hot zijn, maar de meeste stervelingen stillen hun pizza-zucht nog steeds bij een pizzeria om de hoek. Waar ze in West aankloppen? Omdat jullie en wij West als beste kennen: hier de ultieme lijst van solide pizza-adressen in onze buurt. Zijn wij een zaak vergeten? De Westkrant-redactie doet de aftrap, voor het overige horen wij het liefste van jullie waar je nog meer lekkere pizza’s kan vinden. Voor aanbevelingen: mail@dewestkrant.nl. Of reageer via Facebook.

Nieuw
De Pizzabakkers, Spaarndammerstraat (Westerpark). In West had deze keten al een filiaal op de Overtoom. De vestiging in de Spaarndammerstraat is pas sinds vier maanden in business met prosecco en pizza’s. De nieuwste pizza, de Campagnola, is een van de bestsellers van dit moment. Met tomaat, mozzarella, gorgonzola, artisjokken, zongedroogde tomaatjes, gegrilde courgette en basilicum is dit gerecht de droom van elke vegetariër. https://www.facebook.com/DePizzabakkersSpaarndammer/?fref=ts

Mastino, Bilderdijkstraat (Oud-West). Na De Pijp, heeft West sinds 1 april ook een adres voor pizza’s met deeg van spelt, meergranen en soya en verschillende vegan toppings, zoals vegan brie en pesto met vegan kaas.
https://www.facebook.com/mastinopizza.nl/?fref=ts

Favoriet van de redactie
YamYam, Frederik Hendrikstraat (Westerpark). Deze trattoria en pizzeria stelt nooit teleur. Zet vooral je tanden in de pizza der pizza’s: de YamYam, met tomaat, mozzarella, mascarpone, achterham, truffelsaus, rucola en parmezaan.
https://www.yamyam.nl/?page_id=40

De Baarsjes

Faam, Reinier Claeszenstraat
https://www.facebook.com/RestaurantFaam/

Oud-West
Deegrollers, Jan Pieter Heijestraat
http://deegrollers-amsterdam.nl

De Italiaan, Bosboom Toussaintstraat
http://deitaliaan.com

Fuoco Vivo, De Clercqstraat
http://www.fuocovivo.nl/nl-home/

Pazzi, De Clercqstraat
http://www.pazziamsterdam.nl

Bos en Lommer
Wilde Westen, Bos en Lommerplantsoen 1
http://www.wilde-westen.nl

Buurman & Buurman, Mercatorstraat
http://www.eetwinkelbuurmanenbuurman.nl

Westerpark
Bella Storia, Bentinckstraat
http://www.bellastoria.nl

Pinsa’s, Spaarndammerstraat
http://www.pinsasrestaurant.com

P.S. In Nieuw-West zagen we Pomodori in Westmarket, de foodcourt op het Osdorpplein. Wel/niet op de lijst? Laat het ons weten!