Plaskrul als oplossing voor wildplassende sloephuurders

Het opstappunt van Sloepdelen op de Nassaukade (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een ’plaskrul’ moet de hinder door wildplassende boothuurders op de Nassaukade tegengaan. Buurtbewoners hebben geklaagd over passagiers van sloepen die hun behoefte doen op de kade of op het Van Oldenbarneveldtplein. Stadsdeel West wil nu een urinoir verplaatsen richting het opstappunt van verhuurder Sloepdelen.

Sloepdelen plaatste eerder zelf twee mobiele toiletten, maar dat werd geen succes. Het bedrijf haalde de wc’s weer weg nadat er meerdere keren injectienaalden werden gevonden. Ze bleken ook ’s nachts als slaapplek te worden gebruikt. Kort geleden heeft Sloepdelen overigens twee andere mobiele toiletunits geplaatst. (Tekst gaat door onder foto)

De plaskrul die soelaas moet gaan bieden. (Foto Richard Mooyman)

Dagelijks bestuurder Jeroen van Berkel van het stadsdeel wil nu in overleg over het verplaatsen van een plaskrul die tweehonderd meter verder op de Nassaukade staat in de richting van het botenverhuurbedrijf. Hij meldt dat in een brief aan het algemeen bestuur. Omwonenden op die plek klagen over geuroverlast. Ook staat het urinoir daar te dicht op geparkeerde auto’s.

DeWestkrant